Финансовият център на Китай в Шанхай отчете най-хладния си период през

...
Финансовият център на Китай в Шанхай отчете най-хладния си период през
Коментари Харесай

Рекордно застудяване обхвана Китай

Финансовият център на Китай в Шанхай отчете най-хладния си интервал през декември от четири десетилетия , което накара управляващите да издадат п редупреждения за ниски температури и вятър , до момента в който северните градове се борят с ледените условия, които се чака да се облекчат едвам идната седмица.

Най-ниските температури в града в четвъртък ще бъдат от минус 4 до минус 6 градуса по Целзий  в предградията на Шанхай, като температурите ще останат под нулата през деня в целия град, сподели Шанхайското метеорологично бюро в обява в обществената мрежа Weibo.

Докато температурите в града остават надалеч по-високи от тези в северен Китай, където доста провинции са записали исторически ниски температури през последните седмици, студеното време беше извънредно за Шанхай.

Метеорологичното бюро на града съобщи, че чака минималната температура да остане под нулата в продължение на пет следващи дни до 25 декември.

" Тази година не е естествена. Тази година е супер студена и предходната година не беше толкоз студено ", сподели 68-годишен гражданин на Шанхай на име Ли.

Необичайно студеното време, провокирано от мощна вълна от леден въздух от Сибир, се популяризира в Китай от средата на предходната седмица, като доста северни провинции пренаписаха върховете за декември, защото живакът падна до минус 30 C в някои градове.

Докато снеговалежът беше непретенциозен спрямо дълбоки снежни преспи и виелици, следени в Северна Америка и Европа, мощният мраз, ледът и мощните пориви в Китай прекъснаха автомобилния, железопътния и въздушния превоз, внезапно усилиха търсенето на отопление и даже попречиха избавителните старания в северозапада, където .

На 13 декември, когато студената вълна заля Северен Китай, Юанку, дребен окръг в северната провинция Шанси, ненадейно се оказа без електричество. Рядкото спиране на електрозахранването продължи през идващите три дни, до момента в който мрежовият оператор се надпреварваше да размразява преносните линии.

Застудяването също заплашва да замрази натоварения бранш за онлайн доставка на храна в Китай. В обществените медии някои хора показаха нежеланието си да поръчат храна за у дома в огромния мраз заради терзания за сигурността на доставчиците.

Техните опасения накараха формалния Worker`s Daily в четвъртък да призове хората " да не се стопират на разкази за страдалчество ", а вместо това да помислят за евентуалната загуба на приходи за водачите на доставки.

В Китай цените на зеленчуците също се покачиха заради въздействието на студеното време. Министерството на търговията съобщи в четвъртък, че ще предприеме ограничения за опазване на постоянни доставки на ежедневни потребности.

Очаква се изискванията да се облекчат до петък, като температурите се покачат назад до историческите междинни стойности идната седмица.
 12 души починаха при повреда във въглищна мина в Китай
12 души починаха при повреда във въглищна мина в Китай

Други 13 души са пострадали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР